📷 Na úvod turnaje jsme porazili slovenský Martin 2:1

MŠK FOMAT MARTIN – 1. BFK FRÝDLANT n. O. 1:2 (0:1)

Souboj slovenského Martina a našich borců by se dal směle označit za duel dvou třetiligových nováčků. A ten nakonec vyzněl lépe pro naše barvy.

Vstup do zápasu nám vyšel skvěle. Už v úvodu třetí minuty se po levé straně prosmýkl do šestnáctky soupeře Velička a po jeho přízemním centru si soupeř vstřelil nešťastně vlastní branku – 0:1. Vstřelený gól jakoby nám ale ublížil. Více aktivnější pak totiž byli hráči v modrých dresech. Ve 29. minutě si ale Martin mohl paradoxně vstřelit druhý vlastňák, tentokráte se míč otřel o vrchní část brankové konstrukce. „Šlo přeci jen poznat, že jsme v takové sestavě hráli vůbec poprvé, navíc musím říct, že soupeř byl hodně kvalitní. Velice těžko se jim dal odebrat míč, uměli jej podržet,“ řekl k úvodní pětatřicetiminutovce krajní obránce 1. BFK Michal Střižík.

Z druhé půlky turnajového zápasu uběhlo osm minut (hrálo se 2 x 35 minut) a bylo srovnáno. Po standardní situaci se dokázal před naší brankou prosadit důrazný Kulich – 1:1. Gól nás probudil a hned ve 46. minutě hnal středem hřiště na zteč Varadi, který následně uvolnil na levé straně hřiště volného Kučeru. David ovšem pálil pouze do jejich brankáře. O chvíli později neuspěli proti soupeřově gólmanovi ani Hladík, či z trestného kopu Indra.

V 50. minutě to už naštěstí přišlo. Kučera poslal k zadní tyči soupeře přetažený centr, který Varadi stačil ještě vrátit zpátky do vápna a volný Juříček hlavou pohodlně rozjásal své spoluhráče – 1:2. Těsné vedení jsme si už stačili pohlídat, i když v samém závěru propásl Martin obrovskou příležitost na vyrovnání. „Zápas určitě svůj účel splnil a opět podotýkám, že jsme hráli proti opravdu kvalitnímu soupeři. Je pravdou, že jsme si po vstřelené brance pak dlouho nic nevytvořili. Nedařilo se nám držet míč, navíc tam bylo i pár laciných ztrát. Je to ale náš první přípravný zápas, věřím, že v dalších už to bude z naší strany v pohodě,“ přeje si Střižík, který ještě doplnil: „Druhou půli jsem už sledoval z lavičky. Ten úvod byl hodně podobný prvnímu poločasu. Oni drželi míč, podařilo se jim i po standardce vyrovnat. Pak svou hru otevřeli a nám se tam otevřela místa k brejkům. Tam jsme si několik šancí vypracovali a jednu i proměnili. Za výhru jsme samozřejmě rádi, vždyť každé vítězství se počítá,“ pochvaloval si frýdlantský zadák, který do Turzovky zavítal již popáté.

Ve finále 74. ročníku Poháru česko-slovenské vzájemnosti se tak střetneme s domácí Turzovkou, která možná překvapivě udolala ve svém semifinálovém střetnutí divizní Nový Jičín 1:0.

Branky: 43. Kulich – 3. vlastní, 50. Juříček.
Frýdlant (1. pol.): Švrčina – Střižík, Marek, Staněk, Hajnoš – Juříček, Škorik, Wludyka – Varadi, Velička, Svatonský. (2. pol.): Švrčina – Svatonský (68. D. Somr), Marek, Staněk, Indra – Škorik, Kulhánek, Juříček (68. Papík) – Hladík, Varadi, Kučera. Trenéři: Martin Šrámek a Jiří Krejčí.

FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ

Naši partneři